EN

Baristu nometne 2015 (Itālijā)

Kafijas profesionāļi no Gemoss Kafijas Studijas (GKS) nupat kā ir atgriezušies no Eiropas Baristu Ģildes rīkotās ‘Baristu nometnes’, kas šogad notika Itālijas pilsētā Riccione.

Laikā no 23. līdz 26. septembrim viesnīcā “Hotel Corallo Riccione” pulcējās kupls skaits baristu – vairāk nekā 100 profesionāļi no visas Eiropas, lai 3 dienu laikā apgūtu kafijas zinības, kārtotu eksāmenus un dibinātu jaunus kontaktus, piedaloties atpūtas pasākumos, kas bija organizēti tematiski par kafiju un tās baudīšanu.

Gemoss Kafijas Studiju nometnē šogad pārstāvēja 2 dalībnieki – Rihards Treijs, GKS vadītājs, šoreiz apguva padziļinātas kafijas brūvēšanas (t.i. melnas kafijas pagatavošana ar filtrēšanas metodēm) prasmes un rezultātā nokārtojot eksāmenu ieguva “SCAE  Brewing Skills Intermediate” (Brūvēšanas prasmju videjā līmeņa) sertifikātu. Baristu treneris Raivis Vaitekūns, kas bija otrs kolēģis no GKS, šogad nometnē piedalījās kā brīvprātīgais Baristu treneris, tādējādi, strādājot plecu pie pleca ar starptautisku, pieredzējušu treneru komandu, palīdzēja organizēt baristu apmācību klases darbu un trenēt audzēkņus eksāmeniem. Tā kā šogad viens no galvenajiem espresso mašīnu sponsoriem bija uzņēmums Sanremo, kura ražotās iekārtas Latvijā pārstāv GKS, tad papildus gandarījumu sniedza mūsu profesionāļu kompetence, kura lieti noderēja gan kursu apmeklētājiem, gan nodarbību pasniedzējiem.

Rezultātā Latvijas kafijas industrija ir ieguvusi vēl kompetentākus profesionāļus, kas ļaus celt pakalpojumu un produktu kvalitāti, izmanojot jaunas kafijas gatvošanas metodes un progresīvākas baristu apmācību metodes.

Pēc Baristu nometnes apmeklējuma vēlreiz ir gūts apstiprinājums faktam, ka kafijas zinību apguve ir ilgstošs, taču ārkārtīgi interesants process, kurā iespējams iepazīt ne tikai fantastiskas kafiju garšas, bet arī spilgtas personības no visas pasaules.

Noteikti iesakām piedalīties nākamajā Baristu nometnē ikvienam, kas vēlas attīstīt karjeru kvalitatīvas kafijas virzienā, jo šādos pasākumos gūto zināšanu un iespaidu apmērs ir absolūti neizmērāms. Savukārt visiem, kas gatavi uzlabot savas prasmes un iemaņas jau tūlīt, iesakām apmeklēt SCAE autorizētās Baristu apmācību programmas sazinoties ar Gemoss Kafijas Studiju.